joi, 9 februarie 2017

Tort cu Ciocolata




Blat

10 oua, 2 cani zahar, 2 cani si jumatate de faina, 7 linguri de ulei, 10 linguri de apa, 6 linguri de cacao un plic de praf de copt, un praf de sare, esenta de rom, zahar vanilat, zeama de lamaie.



Crema

3 cutii de mascarpone,200 ml frisca lichida,3 tablete de ciocolata cu lapte,esenta de rom 2 ,3 linguri de zahar dupa gust


Decor

O cutie cu floricele,4,5 tablete de ciocolata cu lapte si una alba cateva linguri de lapte.


Incepem cu blatul .Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se pune o cana de zahar si se bate in continuare pana se face o spuma foarte tare. Cea de a doua cana de zahar, se pune cu cele 10 linguri de apa intr-un vas, pe foc. Dupa ce da un clocot , se opreste focul si acel sirop obtinut se toarna peste albusuri. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei, si se toarna peste albusuri. Se pune esenta, praful de copt si faina amestecata cu cacaua


in ploaie. Se amesteca de sus in jos. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in ea. Se pune la cuptor pentru 10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic pana se coace.
Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.
Batem bine frisca cu zaharul.In alt vas vom mixa crema de mascarpone peste care adaugam frisca ,ciocolata de regula o topesc la microunde rupta bucatele pusa intr-un bol cu cateva linguri de lapte ,cand e gata topita o lasam putin sa se raceasca si o daugam peste crema de mascarpone adaugam esenta de rom mixam usor si o lasam un pic sa se odihneasca la rece.Intre timp voi taia blatul in trei parti vom face un sirop cu apa,zahar si un pic de esenta de rom.Insiropam blatul umplem tortul cu crema .Pentru decor vom topi ciocolata cu lapte cu cateva linguri de lapte la cuptorul cu microunde .Acoperim tortul nostru cu ciocolata ,ciocolata alba am dato prin razatoarea mare impreuna cu o jumatate de ciocolata cu lapte si am presarat pe tort am folosit si o cutie cu floricele de la Dr.Oetker.





Gatiti cu drag♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu