joi, 9 februarie 2017

Friptura de miel la cuptor

Pulpa de miel
400 gr de iaurt gras
4-5 catei de usturoi
o lamaie
coriandru o lingurita
ulei de masline
sare
piper

Garnitura
1kg de cartofi
1 buc praz de la care vom folosi doar partea alba
o ceapa rosie pe care o vom taia in patru
patru morcovi potriviti si ca marime si de grosime curatati si taiati rondele
ulei de masluine
cimbru
si rozmarin doua ramuri
sare si piper

Pentru inceput am curatat pulpa de grasime si pielita insa fiind un miel tanar nu am avut asa mult de munca la el.Spalam lamaia bine cu apa calda si vom rade doar partea galbena de la ea.Curatam usturoiul si il adaugam in blender impreuna cu iaurtul ,sare,piper,coaja de lamaie coriandrul care a fost  pisat  fin  si uleiul de masline blendam bine  pana se incorporeaza toate ingredientele  adaugam si zeama de lamaie amestecam  bine.Potrivim la gust cu sare si piper.Intr-un bol vom da deoparte din acest sos pe care il vom servi alaturi de friptura .Intr-o punga punem sosul ramas bagam pulpa in punga si masam  bine sa intre sos in pulpa noasta legam punga la  gura si dam la frigider peste noapte.A doua zi scoatem pulpa  din punga incalzim cuptorul nu in tava ci pe gratarul de la aragaz ,intr-o tava sub friptura vom pune legumele .Dam la cuptor pret de 1 ora 1 ora jumate.


Servim alaturi de sosul pastrat la rece in care vom toca si putin patrunjel


Pofta mare si gatiti cu drag♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu