400 gr de iaurt gras
4-5 catei de usturoi
o lamaie
coriandru o lingurita
ulei de masline
sare
piper
Garnitura
1kg de cartofi
1 buc praz de la care vom folosi doar partea alba
o ceapa rosie pe care o vom taia in patru
patru morcovi potriviti si ca marime si de grosime curatati si taiati rondele
ulei de masluine
cimbru
si rozmarin doua ramuri
sare si piper
Pentru inceput am curatat pulpa de grasime si pielita insa fiind un miel tanar nu am avut asa mult de munca la el.Spalam lamaia bine cu apa calda si vom rade doar partea galbena de la ea.Curatam usturoiul si il adaugam in blender impreuna cu iaurtul ,sare,piper,coaja de lamaie coriandrul care a fost pisat fin si uleiul de masline blendam bine pana se incorporeaza toate ingredientele adaugam si zeama de lamaie amestecam bine.Potrivim la gust cu sare si piper.Intr-un bol vom da deoparte din acest sos pe care il vom servi alaturi de friptura .Intr-o punga punem sosul ramas bagam pulpa in punga si masam bine sa intre sos in pulpa noasta legam punga la gura si dam la frigider peste noapte.A doua zi scoatem pulpa din punga incalzim cuptorul nu in tava ci pe gratarul de la aragaz ,intr-o tava sub friptura vom pune legumele .Dam la cuptor pret de 1 ora 1 ora jumate.
Servim alaturi de sosul pastrat la rece in care vom toca si putin patrunjel
Pofta mare si gatiti cu drag♥
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu