Ingrediente
1 pachet foi placinta bella 400 gr
1 iaurt grecesc
4 buc oua
100 ml ulei
100 gr zahar
coaja rasa de la 2 portocale medii au fost ale mele
o picatura esenta portocale
1 praf de copt
zeama de lamaie
Siropul
1 canita apa
1 canita zahar
1 lingura miere de albine
sucul de la 3 portocale
si putina coaja de portocala
Modul de pregatire
Foile au fost lasate sa se decongeleze.
Le-am rupt in bucati si le-am asezat in tava mare de aragaz sa se usuce ,eu le-am lasat peste noapte si de dimineata le-am folosit.
Am uns o tava de copt bine cu margarina si am asezat un strat de foi de placinta.
Intr-un vas am pus uleiul ,iaurtul si cu un tel am amestecat usor,am adaugat ouale unul cate unul apoi zaharul esenta si coaja de portocala amestecam sa se incorporeze bine ,praful de copt stins cu zeama de lamaie il adaugam in compozitie.
Can e gata adaugam foile de placinta apasam bine sa se imbine cu compozitia noastra.
Cuptorul sa fie incins ,dam tava la cuptor pentru 25 de minute ,timp in care noi vom face siropul.
Punem intr-o craticioara apa si zaharul sa dea intr-un clocot adaugam lingura de miere si lamam pe foc pret de 10 minute.La final adaugam sucul de portocale si mai lasam 5 minute sa dea in clocot adaugam si putina coaja de portocale.
Scoatem placinta o lasam un pic sa se raceasca o taiem cuburi si turnam siropul peste ea .
Lasam sa intre bine siropul in placinta.
Pofta mare! si gatiti cu drag♥
Multumim pentru reteta Elena! Maine o incerc si eu.<3
RăspundețiȘtergerecu drag♥
RăspundețiȘtergere