miercuri, 5 noiembrie 2014

Rulada

Ingrediente

4 oua
150 gr zahar pudra
200 gr piure de dovleac
150 gr faina
scortisoara
o lingurita rasa praf de copt cu sofran



Crema
2 tablete ciocolata
150 gr frisca
1 lingurita de ulei
2 linguri de lapte
1 lingura zahar pudra



Glazura
1 tableta ciocolata
bombonele pentru decor
Dovleacul a fosc copt la cuptor si lasat sa se raceasca.
Vom bate ouale cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul pudra mixam pana capata volum si o culoare mai deschisa,dovleacul a fost blendat si adaugat peste ouale batute cu zahar mixam usor dupa care adaugam faina amestecata cu praful de scortisoara si praful de copt ,incorporam ingredientele bine dupa care in tava de aragaz vom pune hartie de copt si turnam compozitia uniform.
Dam la cuptor pret de 10 -12 minute .Pe masa asezam inca o bucata de hartie de copt peste care presaram putin zahar pudra cand rulada e gata o scoatem si o vom aseza peste hartia de copt ,deasupra asezam un prosop sa fie curat il umezim si lasam putin peste rulada cat sa se inmoaie.
Crema o facem pe baie de abur rupem ciocolata bucatele ,punem un vas pe foc cu putina apa deasupra asezam vasul cu ciocolata avem grija sa nu intre apa in vasul nostru amestecam continu cu o spatula adaugam laptele si uleiul si amestecam pana se topeste ciocolata ,cand e gata luam de pe foc lasam putin sa se raceasca si vom adauga frisca batuta mixam pana se ingroasa.Cu o spatula intindem crema peste foaia noastra ,rulam usor avem grija sa nu se rupa si dam la rece pentru cateva ore.
Ciocolata pentru decor o topim la microunde cu un pic de lapte ,o intindem frumos peste rulada si ornam cu bombonele.
Delicioasa o recomand cu drag.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu