sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Ciorba de burta

Ingrediente
1  os de vita
900 gr burta de vita fiarta
1 morcov
1 buc.radacina telina
1 buc radacina patrunjel
2 foi de dafin
sare,piper
usturoi 7-8 catei
smantana 300 gr
galbenusuri de ou 2 buc
otet
ulei
putina verdeata
Intr-o oala mai mare se pune la fiert osul de vita si cca 3 l apa . Dupa primul clocot, indepartam spuma. Se adauga legumele ( morcovul, radacina de patrunjel, telina) si foile de dafin.Lasam sa fiarba cel mult o ora ,strecuram supa adaugam burta fiarta si taiata  fidelute calim un pic de morcov cu putin ulei pana se inmoaie cand e gata il punem in ciorba lasam la foc mic sa mai fiarba 5-10 min .Intr-un bol vom amesteca smantanica cu galbenusul de ou si un pic de zeama din cioba ,adaugam si usturoiul pisat bine amestecam  bine si turnam in oala cu ciorba avem grija sa fie la foc mic adaugam si un pic de otet mai potrivim cu sare si piper servim cu ardei iute mai adaugam smantana si otet daca mai este cazul asezonam cu putina verdeata.
Pofta mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu