sâmbătă, 18 octombrie 2014

Rata cu varza rosie


Ingrediente
1 bucata rata a mea a avut in jur de 2,300 gr
sare,piper si rozmarin
Pentru umplutura
2 mere ionatane
1 buc portocala
sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara

Pentru garnitura
2 verze potrivite
2 buc ceapa
2 mere
1 lingurita zahar
sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin
bors sau otet dupa gust

Curatam bine rata o codimentam cu sare,piper si rozmarin ii facem un masaj pe cinste  sa intre ingredientele bine in ea.O lasam de preferat peste noapte la frigider ,a doua zi vom umple ratusca cu merele si portocala taiate cuburi amestecam merele cu putina sare,piper si un praf de rozmarin,bagam in rata si batul de scortisoara iar cuisoarele au fost infipte in ratusca. O prindem bine de picioare eu am bagat pulpitele prin piele am inchis bine sa nu iasa umplutura asezam intr-un vas yena vara sa punem ulei sau apa acoperim cu folie dam la cuptor pret de 2 ore prima jumatate de ora lasam la foc mare apoi dam flacara la foc potrivit pana e gata cand mai e jumatate de ora din timp face un sos dintr-o lingura de mustar si o lingura de miere de albime amestecam bine ingredientele dam folia de pe rata si cu un penson vom unge rata sa prinda o culoare aramie frumoasa.Cand au trecut cele doua ore rata e frumos rumenita si bine facuta.
Varza o tocam fidelute,ceapa tocata fin o calim cu putin ulei adaugam merele taiate cubulete dupa care adaugam lingurita de zahar si caramelizam putintel ceapa cu marul adaugam varza si codimentele ,punem apa cat e nevoie sa se faca bine varza la final am adaugat putin bors.
Un deliciu.
Pofta
mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu