joi, 10 aprilie 2014

Paine cu masline

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 370 g apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 100-150 g masline negre

Faina cernuta o punem intr-un vas facem in mijloc o gaura unde adaugam drojdia care a fost inmuiata cu putina apa calduta si o lingurita de zahar.Turnam apa si amestecam putin pana prinde consistenta, taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam aluatului.Framantam usor aluatul dupa care il vom lasa la dospit ,acoperim vasul si il lasam la un loc caldut.Incalzim cuptorul pregatim tava in care urmeaza sa fie asezata painica .Rasturnam aluatul pe masa de lucru cu putina faina ii dam forma pe care o dorim si o dam la cuptor pret de 40 de minute.
Maslinele pot fi inlocuite usor cu nuci sau diferite seminte.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu