joi, 10 aprilie 2014

Chec glazurat

Ingrediente
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao pudra
  • 5 buc. oua
  • 50 ml ulei
  • 1 varf sare
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingura coaja de portocale si lamaie
  • 2 buc. zahar vanilat
  •  
    Pentru inceput separam albusurile de galbenus,frecam bine galbenusurile cu uleiul dupa care adaugam apa,zaharul vanilat si coaja rasa.Albusurile le batem spuma cu zaharul eu de obicei zaharul il fac farin sa se bata mai bine cand sunt gata batute le incorporam cu galbenusurile,faina cernuta o amestec cu praful de copt si cacao si o adaug in compozitie,cand sunt toate incorporate bine pregatim o tava o ungem putin si o tapetam cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptor care intre timp a fost incalzit il lasam 45 min la foc mediu.Intre timp fac glazura pentru checul meu care e compusa din doua albusuri ,zeama de la o lamaie si 200gr zahar pudra, batem bine albusurile cu zaharul iar spre final adaugam si zeama de la lamaie ungem checul cu glazura cand el este rece .
  • Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu