miercuri, 6 noiembrie 2013

Tiramisu cu ciocolata

Ingrediente
Piscoturi 1 pachet
mascarpone 1 cutie 250 gr
frisca 250 ml
tableta ciocolata 1 buc cu lapte
cafea solubila 300 ml
oua 4 buc doar galbenusul
zahar pudra 250 gr
esenta rom 1 lingurita
cacao 1 lingura

Modul de pregatire
Separam albusul de galbenus, vom bate galbenusul cu zaharul pana obtinem o crema galbuie apoi adaugam crema de mascarpone si frisca batuta spuma in care am topit la microunde ciocolata cu 2 linguri de lapte ,ciocolata nu o adaugam calda o lasam putin sa se raceasca apoi o incorporam in frisca amestecam bine toate ingredientele adaugam si esenta de rom apoi dam crema la frigider pentru cateva ore.
Intre timp intr-o tava de copt cu pereti detasabil vom incepe asezatul piscoturilor pe care le inmuiem putin in cafea si le asezam pe fundul tavii ,cand tava e acoperita cu piscoturi turnam un strat de crema peste care adaugam iarasi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si deasupra restul de crema .Vom da la rece si doar cand e gata de servit presaram cacaoa deasupra si ciocolata rasa.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu