joi, 8 august 2013

Tocanita de ciuperci

Pentru ca ne aflam in post va recomand cu drag aceasta reteta.

Ingrediente
  • Apă - 1 cana
  • Ardei gras roşu - 1 buc
  • Ceapă - 3 buc
  • Cimbru - un praf
  • Ciuperci - 500gr
  • Foi dafin - 1 buc
  • Morcov - 2 buc
  • Păstă de tomate - 1 lingura
  • Piper negru măcinat - un praf
  • Sare - un praf
  • Ulei de măsline - 4 linguri
  • Usturoi - 4-5 catei 
Modul de pregatire
Pentru inceput vom curata si vom spala toate legumele,apoi vom trece la tocatul lor foarte fin. Intr-o cratita vom pune uleiul la incins vom adauga ceapa sa se caleasca putin pana va deveni sticloasa dupa care vom pune morcovul si ardeiul gras le vom lasa cateva minute pana se vor inmuia putin dupa care vom adauga si ciupercutele care au fost taiate cubulet. Lasam ciupercutele sa isi lase zeama lor codimentam cu putina sare si piper iar cand va scadea putin vom adauga o cana cu apa amestecam putin acoperim cratita cu un capac si vom lasa sa fiarba ciupercutele. Daca veti crede ca nu sunt fierte destul si nu mai este zeama in craticioara veti mai adauga putina apa. Spre final vom adauga usturoil care a fost pisat vom pune si pasta de tomate cu foita de dafin amestecam usor gustam sa vedem daca mai trebuie sare . Acoperim vasul la loc si mai lasam pentru 20 minute la foc mic ,intre timp voi pregati si o mamaliguta merge de minune cu tocanita.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu