marți, 20 august 2013

Prajiturica cu morcovi

Ingrediente
Pentru blat
6 buc oua
150 gr zahar
1 pl zahar vanilat
1 pl praf de copt cu sofran
120 gr de morcovi ras
50 ml ulei

Pentru crema
200gr mascarpone
3 galbenusuri
100gr zahar pudra
200 ml frisca lichida
1 pl de gelatina

Pentru glazura

200gr zahar pudra
2 albusuri
1 lingura zeama de lamaie

Modul de pregatire

Batem spuma albusurile cu zaharul,treptat adaugam galbenusurile pe care le-am batut
cu uleiul,dupa care adaugam morcovii scursi de zeama si zaharul vanilat.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt dupa care o incorporam in compozitie.
Tapetam o tava de copt cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 45 min la foc potrivit.

Pregatim crema
Mixam bine mascarponele cu galbenusurile si cu zaharul pudra adaugam gelatina inmuiata si topita pe aburi sa avem grija sa nu dea in fiert dupa care adaugam si frisca care este deja batuta.
Blatul cand se raeste il taiem in doua adaugam crema si il dam la rece pt 2 ore.


Glazura

Albusurile batute bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie
pana cand devine lucioasa.
Acoperim prajiturica cu glazura si o lasam la rece pana se intareste putin.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu