marți, 6 august 2013

Peste impachetat

Ingrediente

  • fileuri de peşte 3 bucati
  • felii subţiri de bacon sau şuncă 200 g
  • ulei de măsline 2 linguri
  • zeamă de lămâie 2 linguri
  • Sosul



  • ulei 100 ml
  • sifon 100 ml
  • zeama unei lămâi,
  • piper şi sare


Modul de pregatire

Ungem fileurile cu ulei, apoi înfăşurăm peşte în feliile subţiri de bacon sau şuncă şi le aşezăm într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei. Stropim cu zeamă de lămâie, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute, scoatem folia şi lăsăm să se rumenească 5-6 minute.  Pentru sos: turnăm sifonul în mixer, adăugăm uleiul, sarea şi piperul după gust, zeama de lămâie şi amestecăm până capătă aspectul de sos. La final aşezăm peştele pe un pat de frunze verzi de praz pentru decor şi asezonăm peştele cu sosul făcut.


Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu