Ingrediente
400 gr biscuiti petit beurre, 100 gr unt ,8 linguri lapte ,
Pentru crema
200 gr mascarpone ,200 gr crema de branza, 250 ml frisca batuta ,1 buc
pastraie vanilie .
Pentru topping
150 grame zmeura ,6lg de zahar .2 linguri de apa
Mod de preparare
Biscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele
8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili am
pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana vom face crema
putem da la frigider tava. Batem crema de branza cu mascarponele si
zaharul pudra nu mai mult de 3 minutele, dupa care adaugam frisca batuta
si pastaia de vanilie. Punem crema rezultata peste biscuiti si dam la
frigider sau la congelator insa nu mai mult de 15-20 minute, insa la
frigider o putem lasa lejer peste noapte. Intr-o craticioara am pus apa
si zaharul sa dea putin in clocot dupa care am adaugat si zmeura
amestecam usor sa nu se lipeasca cand e putin inchegata o dam la rece
apoi o turnam peste prajiturica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu