joi, 8 august 2013

Chec in trei culori

Ingrediente


Pentru partea galbena a checului
5 galbenusuri
3 linguri faina

3 linguri zahar
3 linguri ulei
jumatate lingurita praf de copt
esenta de vanile si coaja de portocala am adaugat


Pentru partea alba a checului
5 albusuri
4 linguri faina
3 linguri zahar
3 linguri ulei
jumatate lingurita praf de copt


 Modul de pregatire


Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam esenta si coaja de portocala amestecam bine spre final adaugam uleiul si  faina amestecata cu praful de copt amestecam usor sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase.Trecem la urmatoarea compozitie.
Albusurile le  batm spuma tare si se adauga zaharul in  ploaie.Cand zaharul este perfect incorporat in spuma  vom  adauga uleiul dupa care  vom adauga  faina si praful de copt cernute in prealabil.
Luam o tava de chec o tapetam cu hartie de copt dupa  care  turnam compozitia galbena deasupra compozitiei vom cerne cacao cat sa acopere toat aluatul peste cacao vom turna compozitia alba  nivelam usor si o sa dam checul la cuptor pentru 25-30 minute.

Din aceste ingrediente ne va iesi doar un singur chec.

Pofta mare!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu