luni, 5 noiembrie 2012

Chiftelute marinate


ngrediente pentru chiftelute

1kg carne tocata amestec (vita cu porc)
2 cartof
5 catei de usturoi
1 felie de paine inmuiata in apa
Sare si piper dupa gust
½ lingurita tarhon
1 legatura patrunjel verde
2-3oua,1 morcov
100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos

1 ceapa mare
2 catei de usturoi
2 ardei grasi rosii
boabe de piper
1 frunza dafin
2-3 linguri pasta de tomate dizolvate in apa calda
un pahar de creme cuisine
un pahar supa de pui sau legume
patrunjel tocat

Modul de preparare
Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei,ardeiul taiat cuburi si usturoiul tocat fin,adaugam pasta de tomate dizolvata lasam 1-2 minute dupa care adaugam supa si paharul de creme cuisine ,foiaia de dafin si restul codimentelor lasam sa dea in clocot cateva minute dupa care adaugam si chiftelutele la final adaugam si patrunjelul tocat.
Servim aceste chiftelute alaturi de un piure sau un orez.
Pofta buna!

See Translation

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu